De wedstrijd op sportpark Ezinge werd in de 27e minuut opengebroken door een wereldgoal van Menno van Dam. Vanuit de middencirkel zag hij dat keeper Fabian Philips te ver voor zijn doel stond en de vrije trap van Van Dam suisde perfect over de goalie in het doel: 1-0.
In de 36e minuut werd een corner van Hassan el-Ghazi met het hoofd teruggelegd door de nieuwe MSC-captain Melchior Schoenmakers en kon voorstopper Henk Kleene (eveneens koppend) 2-0 aantekenen. Daarna ging het snel met de goals. In de 40e minuut vloerde keeper Philips MSC-spits Camiel Fidom en ging de bal op de stip. Menno van Dam schoot ook deze penalty overtuigend raak.
MSC dacht met deze 3-0 de buit reeds binnen te hebben. Concentratiegebrek leidde ertoe dat RKHVV nog voor rust twee keer kon tegenscoren. Jop van Steen (43e minuut) en Lennart Rekmans (46e minuut) brachten de spanning in de wedstrijd volledig terug.
In de tweede helft vielen er geen goals meer en was er vooral sprake van een rommelig wedstrijdbeeld. De vermoeidheid leek algauw toe te slaan bij beide teams en mede door de vele wissels werd het tempo uit de wedstrijd gehaald. RKHVV zette in de slotfase nog even met de moed der wanhoop aan, terwijl MSC via de verse invallers Jos Fidom en Yves Heskamp vooral op de counter loerde. Het bleef echter 3-2.