Be Quick speelde niet als een kampioenskandidaat. Er werd veel balverlies geleden en de Groningers hadden geen antwoord op de inzet die MSC toonde. Benne Sparenberg van MSC schoot al na twee minuten net voorlangs en ook Arnold Otten mikte even later net naast. De eerste de beste aanval van Be Quick was meteen raak. Rob van der Leij kopte de 1-0 na 22 minuten in de touwen. De gelijkmaker lag er een minuut later bijna in. Camiel Fidom had de bal voor het intikken, maar hij raakte de bal niet goed. Vlak voor rust miste Yves Heskamp nog een goede mogelijkheid.

Na rust stuntelde Be Quick achterin opzichtig en Camiel Fidom kon oog in oog met Gijs Koopmans al na 20 seconden de 1-1 aantekenen. Be Quick bleef achterin fouten maken en achtereenvolgens gingen Jos Fidom, Robert Schoneville en Heskamp alleen op Koopmans af, maar de Groninger doelman was drie keer de sterkste. In de 68e minuut moest Koopmans wel capituleren op een schot van Jos Fidom na een mooie combinatie door de Be Quick defensie. In die periode had Be Quick alleen via Max Reilman een kans gekregen.

In de laatste 20 minuten liet Be Quick zich zien. Jelte van den Berg en Tiemen van Hezel probeerden het van afstand, maar misten net het Meppeler doel. Alex M´Futila probeerde het in de 80e minuut alleen. Hij passeerde fraai twee MSC verdedigers en maakte de gelijkmaker: 2-2. In de laatste minuut viel bijna nog de winnende voor de Groningers. Jelte van den Berg schoot in, maar MSC doelman Marc Holterman ranselde de bal mooi uit de bovenhoek.