MSC speelde een slordig duel en kwam na 25 minuten op achterstand. De thuisploeg kwam op voorsprong door een treffer van Pieter de Vries. Vier minuten kon de thuisploeg de marge zelfs op 2-0 brengen. Dat dit niet gebeurde was te danken aan doelman Marc Holterman die de strafschop van De Vries stopte. MSC schrok wakker en kwam in de 31e minuut op gelijke hoogte via Carlos Lopes Macedo, 1-1. Twee minuten daarna was het Jos Fidom die MSC aan de leiding bracht, 1-2.  Tot ver in de tweede helft hield MSC een voorsprong.  Uiteindelijk was het oud-MSC’er Tobias Draaisma die vijf minuten voor tijd voor Heerenveen de gelijkmaker scoorde. MSC speelde op dat moment al met tien man, omdat Jarno Muis met twee gele kaarten het veld moest verlaten. In de laatste minuten moest MSC zelfs met 9 spelers verder, omdat ook Jeroen Kleene zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. De wit-zwarten hielden stand en bereikten de strafschoppenserie. Uiteindelijk was het Benedict Sparenberg die MSC uiteindelijk een ronde verder schoot.

Overigens was er ook nog mooi nieuws. Bij MSC maakte A-junior Rob Colenbrander zijn debuut.