MSC begon fantastisch aan het duel en speelde een sterke openingsfase. Het kwam in de 8e minuut op 1-0 door een goal van Kaj van Duuren die van dichtbij afwerkte na een prima actie van Jos Fidom. Hercules liet zien over veel voetballend vermogen te beschikken en nam gaandeweg de eerste helft het initiatief over. Grote kansen kreeg het niet al kopte het nog wel een keer op de lat.

Na de pauze besloot MSC de opbouw van de bezoekers erg vroeg te verstoren en op karakter de duels te winnen. Het hield zo Hercules van het voetballen af en kwam daardoor nauwelijks in de problemen. In de 77e minuut was het invaller Carlos Lopes Macedo die de 2-0 aantekende. Hij werkte een rebound na een schot van Jos Fidom hoog tegen de touwen. Hercules zette in de slotfase nog wel aan en kwam via Sven Hensbergen op 2-1, maar verder liet de thuisploeg het niet komen en boekte zodoende een zwaarbevochten zege.

bron beelden: RTV Drenthe

Foto’s: Ron Wielhouwer