De oefenzege volgde na een zwaar trainingsweekeinde. Vrijdagavond en zaterdag werd er driemaal getraind door de spelers van de eerste en tweede selectie. De tweede selectie werkte vanmorgen nog een training af, de eerste selectie oefende vanmiddag in Musselkanaal.
In een zeer behoorlijke eerste helft nam MSC al een ruime voorsprong. Na rust werd er volop gewisseld en sloeg de vermoeidheid zichtbaar toe. Toch werd het uiteindelijk 10-1. Voor MSC was de nieuwe aanvaller Gabe Teun Top topscorer. De van SC Genemuiden overgekomen Top nam vijf treffers voor zijn rekening. Ook Stefan Bollen was productief. Hij scoorde drie van de tien doelpunten. De andere twee treffers kwamen op naam van Jos Fidom en Benedict Sparenberg.
Komende dinsdag komt MSC 1 opnieuw in actie. Op het veld van Oranje Zwart in Wanneperveen is dan om 19.15 uur SC Heerenveen A1 de tegenstander. Woensdagavond om 18.45 uur wacht daarna in Nijeveen de confrontatie met SVN’69.