MSC begon goed en speeld een sterk eerste kwart van het duel. Daarin nam het een 2-0 voorsprong door treffers in de 12e en 13e minuut. Eerst was Camiel Fidom die de score opende en een minuut later was het Vincent Oosterkamp die na een prachtige, door hem zelf opgezette aanval, voor de tweede treffer zorgde. Velen rekenden op een monsterscore, maar dit bleef uit doordat MSC slordig opereerde.

Na de pauze ging de thuisploeg wel op zoek naar een derde treffer en kreeg daar ook wel de kansen voor. Pas in de 82e minuut was het Erwin Scholte ter Horst die vanuit een corner voor de beslissende 3-0 zorgde. MSC zag beide concurrenten, Hercules en Quick’20, nipt met 1-0 winnen waardoor de wit-zwarten op de derde plek blijven staan.