MSC 1 heeft zich zaterdag vrij eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Bornerbroek, de hoogst geplaatste periodekampioen van de oostelijke 4e klasse F,  werd op eigen veld met 3-0 verslagen. MSC treft nu komende zaterdagmiddag in Meppel derdeklasser Sportclub Teuge.

De wit-zwarten openden onder toeziend oog van heel veel Meppeler supporters sterk tegen de onbekende tegenstander uit het Twentse land. Het enige wat vooraf bekend was van Bornerbroek is dat die ploeg twee sterke aanvallers in huis heeft die elk meer dan twintig treffers scoorden dit seizoen. MSC was dus gewaarschuwd, maar gaf verdedigend geen krimp. Aanvallend werd wel direct een dreun uitgedeeld want na vijf minuten was het na een prachtige combinatie Dave Everts die op aangeven van de weer fitte Max van Dijk de 0-1 kon binnenschieten. De overrompelde thuisploeg had moeite met het spel van de Meppelers en probeerde door veel fysiek in de strijd te gooien en veel lange ballen te spelen de wedstrijd te kantelen. Dat lukt niet. Slechts sporadisch hoefde doelman Marc Holterman in actie te komen. MSC daarentegen bleef gevaarlijk. Nadat eerst nog een aantal speldenprikken was uitgedeeld, was het in de 24e minuut Roy Kuiers die de 0-2 binnentikte. Even leek MSC zelfs met 0-3 te gaan rusten toen Jesse Bakker scoorde. Zijn treffer werd echter om onduidelijke reden afgekeurd.

In de rust bleef Naoufal Essayah achter in de kleedkamer. Lotfi Elkharati was zijn vervanger.  Samen met Jesse Bakker was Elkhatari vlak na rust ook verantwoordelijk voor de beslissing in de wedstrijd. Nadat eerst al twee mooie kansen werden gemist, was het uiteindelijk Bakker die wel de 0-3 scoorde en daarmee de wedstrijd definitief besliste. De achterstand leverde bij een aantal spelers van de thuisploeg nog wel de nodige frustratie op, maar MSC liet zich niet verleiden daarin mee te gaan. Het duel werd en knap einde gebracht en de thuisploeg mocht van geluk spreken dat het bij 0-3 bleef.

Komende zaterdag wacht opnieuw een onbekende tegenstander. Sportclub Teuge komt naar Meppel. Deze ploeg speelt al jaren in de oostelijke 3e klasse en eindigde dit seizoen in die klasse van de 13 ploegen op de 9e plaats met 31 punten uit 24 wedstrijden. Slechts twee punten kwam de ploeg van trainer Hans uit den Bogaard tekort voor rechtstreekse handhaving. MSC is dus gewaarschuwd.