MSC 1 en MSC 2 hebben zaterdag de oefenduels tegen vv Steenwijk 1 en 2 gewonnen. MSC 1 won in Steenwijk met 5-2, terwijl MSC 2 met 3-1 te sterk was voor de tegenstander.

MSC 1 schoot tegen Steenwijk 1 dat dit seizoen getraind wordt door Guido Broers, uit de startblokken. Nadat eerst al twee grote kansen gemist werden, was het bij poging 3 wel raak. Een mooie aanval eindigde voor de voeten van Jort Veelo die de Steenwijk-doelman in de lange hoek kansloos liet. Niet veel later zette een prima spelend MSC de 2-0 op het scorebord. De manier waarop dat gebeurde was grandioos. Na opnieuw een mooie aanval belandde de bal bij Mart Jonkers. Met de rug naar de goal bedacht hij zich niet. De omhaal vloog in de kruising achter de kansloze Steenwijk-doelman. Toen diezelfde Jonkers op aangeven van Yves Spruijt er ook nog eens 3-0 van maakte werd al snel duidelijk dat een vandaag op deze wijze spelend MSC een maatje te groot zou zijn voor de tegenstander. Dat bleek ook wel, MSC miste voor rust nog een aantal grote kansen terwijl het via een kopbal van Niek Kuurman uit een corner en een schuiver van Naoufal Essayah ook nog twee keer scoorde. Ruststand 5-0.
Voor Steenwijk het teken om alle zeilen bij te zetten en dat deed trainer Guido Broers dan ook. Waar MSC slap uit de kleedkamer kwam, tapte Steenwijk uit een heel ander vaatje. En voordat MSC het in de gaten had lag de bal ook al twee keer achter doelman Marc Holterman. Verder liet MSC het niet komen. Steenwijk bleek na rust wel een betere tegenstander dan voor de thee, maar scoren deed het niet meer. Bij beide ploegen werden verschillende wissels doorgevoerd. MSC was nog wel een aantal keren dichtbij een treffer, maar de lat (2x), de keeper en zelfzuchtigheid stonden verder Meppeler succes in de weg.

Op het veld naast het hoofdveld in Steenwijk kwam MSC 2 voor het eerst deze voorbereiding in actie. De ploeg van trainer Karel Haverkamp die dit seizoen geassisteerd wordt door Gijs Zwart, de grensrechters Henk van Egten en Eddie Gijzen en leider Werner Hogenkamp, nam in de eerste helft via Benjamin Morsink de leiding. Na rust breidden Florian Gijzen en Patrick van Keulen de voorsprong verder uit. Steenwijk scoorde ook nog een keer waardoor het uiteindelijk 3-1 werd en iedereen speelminuten op deed in een nuttige oefenwedstrijd.

Komende week wordt er door MSC 1 en MSC 2 twee keer getraind. En dan begint komende zaterdag het seizoen echt. Dan speelt MSC 1 thuis een bekerwedstrijd tegen derdeklasser CSVC uit Coevorden. MSC 2 speelt om 12.30 uur thuis tegen het Friese DWP.