MSC begon sterk aan de wedstrijd en kwam al in de 8e minuut op voorsprong. Het was Carlos Lopes Macedo die profiteerde van wanorde in de Be Quick-defensie. MSC hield daarna de overhand zonder echte kansen te krijgen. In het tweede deel van de 1e helft kwam Be Quick beter in de wedstrijd. Nadat Fabian Stevens de eerste waarschuwing uitdeelde en een teenlengte tekort kwam voor de 1-1, was het in de 32e minuut wel raak. Na een geweldige pass van Daan Driever, was het René Westerveen die Stevens bij de tweede paal bereikte. De aanvaller kon eenvoudig de 1-1 binnenschieten. De gelijkmaker leek voor MSC het moment om wakker te worden. Eerst was het Joël Huiskes die met een hard schot de lat raakte. Daarna kreeg Camiel Fidom twee opgelegde kansen. Met een 1-1 stand werd de rust bereikt.

Na rust had Be Quick het betere van het spel. De Groningers waren veel feller dan de Meppeler opponent. Met name op het middenveld profiteerde Be Quick veelvuldig van slap MSC-spel. De 1-2 was het logische gevolg. Be Quick profiteerde van geklungel in de MSC-defensie. Niet veel later, in de 60e minuut, werd het zelfs 1-3. Robert Schonewille leed balverlies, Westerveen profiteerde en scoorde 1-3.

MSC probeerde nog wel, was niet bij machte om terug in de wedstrijd te komen. Be Quick strooide zelfs twee minuten voor tijd nog wat extra zout in de wond door 1-4 te scoren via Chris Tiesinga.

Foto’s: Leo de Harder