MSC 1 is ook in de derde oefenwedstrijd in de vorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen ongeslagen gebleven. Na een gelijkspel tegen 5e klasser vv IJhorst (1-1) en wist op 3e klasser vv Steenwijk (4-1), werd er dinsdagavond geoefend op het prachtige sportterrein van Union SV in Nieuwleusen. Die ploeg die ook in de zondag 3e klasse speelt, staat voor het derde seizoen onder leiding van trainer Yves Heskamp. Bij MSC natuurlijk zeker geen onbekende.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat de twee ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. MSC met in de basis de in het 1e elftal debuterende A-junior Jort Veelo en bij USV twee oude MSC-bekenden Roy Kuiers en Stefan Boers. Het spel golfde op en neer met af en toe (te) harde overtredingen. Maar ook met goede, snelle aanvallen. Met ook kleine kansen over en weer. Na rust was het MSC dat meer en meer het initiatief nam. Toch was het eerste gevaarlijke moment voor USV dat van afstand het doel van Marc Holterman onder vuur nam. De doelman ranselde de inzet echter keurig uit de onderhoek.

Naarmate de wedstrijd vorderde en MSC nog eens twee debuterende A-junioren binnen de lijnen bracht (Dave Everts en Jason Gelmers), kreeg MSC meer en meer de overhand. USV mocht van geluk spreken dat een keiharde inzet van een corner van Tycho Greven naast het USV-doel belandde. Ook kwam de thuisploeg goed weg toen Björn Lefferts alleen voor de doelman op de lat knalde, terwijl afspelen op de meegelopen en vrijstaande Jason Gelmers wellicht een betere optie was geweest. Diezelfde Lefferts kon tien minuten voor tijd naar de kant, omdat hij en scheidsrechter Drenth het niet met elkaar eens waren. Het ‘gepraat’ werd bestraft met rood. Aan de stand veranderde daarna niets meer. Het bleef 0-0 en daar mocht de thuisploeg qua kansenverhouding misschien wel het meest tevreden mee zijn.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarin veel vaste krachten geblesseerd (of gespaard) aan de kant bleven en waarin de A-junioren lieten zien zeker van waarde te kunnen zijn voor MSC 1.

Zaterdag speelt MSC 1 weer. Dan wordt er om 14.30 uur geoefend in en tegen 5e klasser Espel. Een week later begint het echte werk. Op zaterdag 29 augustus bekert MSC 1 om 14.30 uur in Nijeveen tegen SVN’69.

Foto’s: Kees Veelo