MSC moest het opnieuw doen zonder de geblesseerde Kaj van Duuren. In de openingsfase kreeg RKHVV een dot van een kans na onachtzaamheid in de Meppeler defensie. Het was doelman Marc Holterman die met de vingertoppen een inzet van Joy Koenen naast de paal drukte.

Daarna nam MSC het initiatief. Jos Fidom schoot tweemaal op het Huissense doel, maar zijn inzetten misten nog de juiste richting. Toch opende MSC na twintig minuten de score. Een ingestudeerde corner belandde bij de tweede paal waar Erwin Scholte ter Horst klaarstond om koppend het karwei af te maken. De de 1-0 ging MSC verder met aanvallen. Opnieuw was Jos Fidom dichtbij een treffer, maar zijn schot smoorde in een woud van benen. Uiteindelijk ging MSC toch rusten met een 2-0 voorsprong. Vincent Oosterkamp legde een vrije bal op het hoofd van Jos Fidom. De spits schampte de bal en zag het leer achter de kansloze Hemink verdwijnen.

Na rust kwam MSC geen moment meer in de problemen. RKHVV probeerde wel, maar was niet bij machte om het de sterke MSC-defensie moeilijk te maken. Aanvallend duurde het bij MSC lang voordat het weer gevaarlijk werd. Carlos Lopes Macedo mikte net naast en werd zwaar gehinderd, maar wist zich aan zijn bewakers te ontworstelen en mikte de bal net naast de kruising. Tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Jeroen Kleene veroverde op het middenveld de bal en stuurde Marcel Linthorst weg. De invaller wist wel raad met het buitenkansje en knalde de 3-0 door de benen van Hemink.