De technische leiding onder aanvoering van hoofdtrainer Leo Blom kon na afloop zijn geluk niet op. De spelers vierden het uitgelaten, terwijl ook tegenstander Appingedam met een prijsje naar huis kon keren. De Damsters haalden de nacompetitie. Bij MSC was spits Jos Fidom het man van de wedstrijd door de hele Meppeler productie voor zijn rekening te nemen.In de 12e minuut werd het 0-1 door Renee Hovenkamp, waarna met een fraaie goal Jos Fidom in de 36e minuut de 1-1 aantekende. In de tweede helft nam Appingedam weer de leiding. Dit in de 60e minuut. Uit een voorzet van Jeroen Buurke liep Menno van Dam de bal ongelukkig in eigen doel. MSC kromde de rug in boog in de 75e en 79e minuut de achterstand om tot 3-2 door twee treffers van Jos Fidom.
MSC dat aan een punt voldoende had zat daarmee op rozen. Dat Appingedam in de laatste minuut nog op 3-3 kwam door Jeroen Buurke kon de meppeler feestvreugde niet meer bederven. Na een afwezigheid van twee jaar is de stadsderby tussen MSC en Alcides weer in ere hersteld en dat op hoofdklasse niveau. Een verrijking voor het Meppeler voetbal.