MSC heeft zaterdag de 2e bekerwedstrijd verloren. De ploeg van de jarige Guido Wind kon de trainer niet trakteren op drie punten. Uit bij SC Nieuwlande gingen de wit-zwarten met 1-0 onderuit.

Dat het tweede bekerduel verloren ging had MSC volledig aan zichzelf te wijten. Een gebrek aan scherpte, killersmentaliteit en egoïsme lag daar ten grondslag aan.

Vooral voor rust kreeg MSC volop mogelijkheden om de score te openen, maar vrij voor de keeper misten Yves Spruijt, Soufiane El Khadouri, Sven Lefferts en Noaffel Essayah de mooiste kansen. En SCN? Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de thuisploeg iets meer grip op de tegenstander, maar de Nieuwlanders die twee keer gevaarlijk voor Holterman verschenen mochten van geluk spreken dat ze met 0-0 de rust haalden.

Ook na de thee hield MSC een overwicht, maar meer en meer vierde egoïsme de boventoon. Kansrijke aanvallen strandden door foute keuzes. Met wissels probeerde trainer Wind nog het tij te keren maar de 0-0 bleef op het scorebord. Tot de laatste minuut. De naar adem happende thuisploeg lag al lang en breed op de rug toen Soufiane El Khadouri op het middenveld dom balverlies leed. Met de laatste krachten sloeg de thuisploeg op dat moment toe. Een uitval bleek voldoende voor de winnende treffer. Wil MSC uberhaupt de volgende bekerronde bereiken dan zal er volgende week in Dalerpeel in ieder geval ruim gewonnen moeten worden van NKVV.

Dinsdag speelt MSC eerst nog een oefenwedstrijd. In Koekange is om 20.00 uur Vitesse’63 de tegenstander.