MSC begon in de winderige Friese hoofdstad ijzersterk aan het duel. Al in de tweede minuut namen de wit-zwarten een voorsprong. Het was Björn Bakker die op rechts doorbrak en een fantastische voorzet verstuurde richting de inlopende Jos Fidom. De aanvaller schampte de bal en zag zijn inzet achter de kansloze FVC-doelman belanden. MSC bleef veeld ruk vooruitz etten en FVC, tegen de wind inspelend, had daar duidelijk moeite mee. Het was ook de fase dat MSC al de 2-0 had moeten maken. De beste kans daarvoor had Bakker die zijn inzet net naast de kruising zag gaan. Ook Van Duuren was vlak voor rust kansrijk, maar kwam net een teenlengte tekort.

Na de pauze werd FVC gevaarlijker. MSC mocht van geluk spreken dat direct na de hervatting Hoen het vizier niet op scherp had.  MSC kreeg het moeilijker, maar bleef gevaarlijk. Benne Sparenberg brak tweemaal door. Zijn eerste schot ging naast, zijn tweede inzet, een voorzet, waaide bijna achter de doelman. In de 67e minuut werd het dan toch 1-1. Een FVC-aanvaller struikelde over de bal (zie vanavond RTV Drenthe !!!). De scheidsrechter kreeg het niet allemaal mee, maar legde de bal wel op de stip: 1-1.

MSC probeerde in de laatste fase van de wedstrijd de volle winst nog te pakken. Het was ook de fase waarin de scheidsrechter niet de moed had om een handsbal in het strafschopgebied van FVC niet met een penalty te bestraffen. Het bleef daardoor 1-1 en MSC liet twee dure punten liggen.