MSC begon goed aan de wedstrijd in Silvolde. De wit-zwarten vonden elkaar in de Achterhoek prima, maar heel veel kansen leverde dat de Meppelers niet op. De thuisploeg die in het afgelopen seizoen de titel veroverde in de oostelijke eerste klasse, kreeg zelfs de meeste mogelijkheden. Doelman Holterman wist deze samen met zijn verdedigers eenvoudig onschadelijk te maken. De grootste kans voor rust was wel voor MSC, dat in Silvolde met drie nieuwelingen in de basis startte. Het was nieuwkomer Joel Huiskes die op het doel schoot, maar hij zag zijn inzet op de lat boven doelman Marco Olthuis uiteen spatten.

Ook na rust had MSC het betere van het spel. De Meppelers mochten na een kwartier zelfs met een man meer proberen de leiding in de wedstrijd te nemen. Scheidsrechter Broekmans stuurde een kwartier na rust namelijk Silvolde-speler Nick Huitink uit het veld. De aanvoerder van de thuisploeg zou Robert Schonewille geslagen hebben. MSC probeerde wel een beslissing te forceren, maar benutte de kansen die het kreeg niet. De thuisploeg was zelfs nog dichtbij de 1-0, toen invaller Stefan Mijnen op de paal mikte. Het lukte MSC maar niet om een bres te slaan in de hechte, goed georganiseerde verdediging van de thuisploeg. De voor Björn Bakker in het veld gekomen Jos Fidom en Carlos Lopes Macedo kregen in de slotfase elk een grote kans, maar misten deze. Ver in blessuretijd viel dan uiteindelijk wel de enige treffer van het duel. Er leek niets aan de hand, omdat de bal op grote afstand van het doel kwam te liggen. Maar het liep anders. Het was Roy Bouman die zich achter een vrije trap zette. Van heel ver drukte de aanvaller af richting het doel van doelman Holterman. De zwabberbal sloeg uiteindelijk in als een granaat: 1-0.

Het leverde dolle taferelen op bij de thuisploeg die het debuut in de Hoofdklasse bekroonden met een driepunten. Het contrast op het veld was groot, want tegenover de uitzinnige thuisploeg zaten verslagen Meppelers. ‘Dit is zuur, heel zuur’, reageerde trainer Bas Bijen na afloop. ‘Maar we hadden het natuurlijk daarvoor al zelf moeten afmaken. De kansen daarvoor hebben we wel gehad. We waren beter en hadden ons zelf moeten belonen. De nederlaag vind ik dan ook onterecht.’ Komend weekeinde neemt MSC het thuis op tegen Be Quick 1887 dat gisteren de competitie startte met een benauwde 3-2 overwinning op Rigtersbleek.

Opstelling MSC: Marc Holterman, Mike de Leeuw (Ahmed Hussein), Vincent Oosterkamp, Lars Dunnik, Alex Zomer, Joël Huiskes, Robert Schonewille, Björn Bakker (Jos Fidom), Carlos Lopes Macedo, Justin Benjamins, Camiel Fidom.

Bijzonderheden: geel voor Navis (Silvolde) en Oosterkamp (MSC). Rood voor Huitink (Silvolde).