De organisatie kijkt met tevredenheid terug op de kwartfinales, die uitstekend verliepen en die de spelers en de toeschouwers weer veel plezier hebben opgeleverd. In de meeste hallen was het enorm druk en in alle hallen was de sfeer uitstekend. Hiermee werd maar weer aangetoond dat de zondag vierdeklasser Protos uit Steenwijksmoer een mega evenement in handen heeft. Het toernooi leeft in Drenthe, Overijssel en Groningen bij veel mensen en brengt heel veel teweeg. Talloze liefhebbers zitten na elke wedstrijddag voor de computer met smart te wachten op de poule-indeling, die na een minuut al menig keer wordt gedownload. Clubs laten bussen met supporters rijden en de supporters beleven een fantastische avond. Kortom de voetbalwereld in delen van Drenthe, Overijssel en Groningen staat deze periode even op zijn kop. Vrijdag gaat het voetbalfeest onverdroten verder met de halve finale, waarin nog 25 clubs zijn overgebleven. Dan vindt een enorme opruiming plaats, want alleen de vijf poulewinnaars plaatsen zich voor de grote finale op zaterdag 7 januari 2012 in sporthal Angelslo. De nummers twee krijgen op woensdag 4 januari nog een kans zich ook te plaatsen voor de finale in de tussenronde.

Van de finalisten leden HZVV, Hoogeveen, HHC en Dalen geen puntverlies. HODO werd tweede op doelsaldo en speelde net als poulewinnaar MSC twee keer gelijk. Erica won drie keer en speelde een keer gelijk, maar werd wel poulewinnaar. Elim was heel dichtbij een historische plaats in de halve finale. In de laatste wedstrijd tegen Gramsbergen liet Elim in de laatste minuut nog een voorsprong glippen, waardoor een ongekende prestatie sneu de grond werd ingeboord. Verrassend waren de teleurstellende prestaties van Germanicus en ZBC, die onderaan eindigden. In positieve zin was de knappe tweede plaats van EMMS uit Slagharen verrassend te noemen.

Marco Hartman van HZVV was wederom topscorer en deze keer met twaalf treffers. In de voorronde trof hij al zestien keer doel, zodat hij na twee speelronden al 28 doelpunten heeft gemaakt. Op ruime afstand volgden Danny Kiekebelt van HODO en Ruben Biemans van OZC, die beiden zes keer doel troffen. HZVV scoorde er lustig op los en schoot 26 keer raak. Opvallend was de 10-0 overwinning van HZVV op Germanicus, waarbij in de laatste zes minuten maar liefst zes keer gescoord werd. Ook Valthermond schoot uit haar slof met de 11-2 overwinning op Zwartemeerse Boys. Hoogeveen ontpopte zich ook als een serieuze titelkandidaat en won alle wedstrijden ruim in een op papier zware poule met tegenstanders als Hollandscheveld, Zuidwolde, Achilles 1894 en Borger (zat). HHC en Dalen hadden de nodige moeite om zich te plaatsen voor de halve finale. Deze ploegen wonnen wel, maar vaak met miniem verschil. OZC klopt ook fors aan de deur, want de ploeg uit Ommen werd net als in de voorronde met overmacht poulewinnaar. Het was de eerste keer dat Drienerlo uit Enschede zich voor de halve finale plaatste.

De poule-indeling van de halve finale op vrijdag 30 december luidt als volgt:

Angelslo Emmen: HZVV, Erica, Noordscheschut, Ter Apel (zon), Raptim
Dedemsvaart: Fit Boys, HODO, HHC, Titan, TEVV.
Hoogeveen: MSC, OZC, Hollandscheveld, Emmen, EMMS.
Dalen: Nieuw Buinen, Dalen, Drienerlo, Valthermond, Achilles 1894.
Zwartemeer: Hoogeveen, Drenthina, Klazienaveen, Lutten, Dedemsvaart.

De wedstrijden beginnen om 18.00 uur. MSC speelt vrijdag opnieuw in de sporthal aan de Zwembadweg in Hoogeveen.