Het trainersduo Scherpen/Bijen moest vanmiddag in Wijchen ook weer behoorlijk improviseren. Door een schorsing was Robert Schonewille niet van de partij en Jos Fidom bleef met een blessure aan de kant. De grieperige Alex Zomer was wel van de partij. De verdediger speelde het duel op karakter uit. De thuisploeg startte fel en was direct de bovenliggende partij. Het kreeg ook kansen maar vond elke keer weer Marc Holterman op haar weg. Vleugelspeler Sven van Gelder en spits Jihad Ouchene waren dichtbij de openingstreffer, maar zij misten.

De beste kans voor rust kreeg Ouchene. Halverwege de eerste mocht namelijk vanaf 11 meter aanleggen, nadat Maurice Kampman in het strafschopgebied een overtreding op hem had gemaakt. Het zou Kampmans laatste actie betekenen, omdat scheidsrechter Van den Elzen de MSC’er met rood uit het veld stuurde. De zelfverzekerde Ouchene zou de 1-0 wel even binnenschieten. De spits kwam echter niet verder dan een ‘Jaap Stammetje’ en schoot hoog over. En MSC? Het kwam maar niet in de wedstrijd, bleef aanvallend onmachtig, maar liep ook geen schade op.

Ook na rust niet, toen Alverna de bovenliggende ploeg bleef en ook kansen kreeg. Verschil met de eerste drie kwartier was echter dat ook MSC kansjes kreeg. Zo verscheen Justin Benjamins alleen voor doelman Bart van de Beek, maar miste. Dat overkwam hem nogmaals. Aan de andere kant mocht MSC van geluk spreken dat Carlos Lopes Macedo zijn blunderende doelman Holterman te hulp schoot en de bal van de lijn haalde. Zo leek de wedstrijd te eindigen met de stand waarmee deze ook begonnen was. Dat had zomaar anders kunnen zijn wanneer de niet fitte Alex Zomer in blessuretijd iets scherper was geweest. De verdediger schampte een vrije trap en zag zijn inzet net naast gaan. Zo bleef het 0-0 in Wijchen.

Voor MSC zit het seizoen er nu bijna op. De wit-zwarten hebben nog een paar puntjes nodig om zich definitief veilig te spelen. De derde periodetitel is inmiddels al uit beeld.