Het was allemaal niet groots wat beide ploegen in Meppel lieten zien. Na wat speldenprikken over en weer was de eerste grote kans voor MSC. Op aangeven van Bjorn Bakker tikte Carlos Lopes Macedo de bal in de tiende minuut net over de kruising. SWZ Sneek doelman Kevin van der Meulen was vervolgens attent op een vrije trap van Vincent Oosterkamp. Voor beide doelen ontstond nog een gevaarlijke situatie. SWZ Sneek kon niet profiteren van een bal die door MSC doelman Marc Holterman werd losgelaten en MSC wist een gevaarlijke corner van Stephan Besuijen geen vervolg geven. SWZ Sneek was nog kansrijk bij een vrije trap van Erolind Derguti, maar de goed opgestelde Jos Fidom kopte de bal uit de doelmond.

Kansen over en weer

Na rust werd het spel er niet beter op, maar het was wel spannend. De eerste kansen waren voor MSC. De Friezen ontsnapten bij een scrimmage voor het doel en Macedo kon net niet bij een voorzet van Fidom. Besuijen schoot halverwege de tweede helft nog recht op SWZ Sneek doelman Van der Meulen af. Toen volgde er een fase met mogelijkheden voor SWZ Sneek. Kevin Huitema en Tjeerd Andries Andringa kwamen met het hoofd net te kort om een voorzet raak te koppen en Derguti schoot wel hard in, maar recht op Holterman af. Mark Homme van der Veen had nog een gevaarlijke vrije trap in huis die net over het MSC doel suisde.

In de 78e minuut was het wel raak voor SWZ Sneek. Een bal van achteruit viel goed bij Andringa, die over de uitkomende Holterman kopte en zo de 1-0 aantekende. MSC probeerde de gelijkmaker te forceren, maar het spel was te slordig om echt gevaarlijk te worden. Derguti had namens SWZ Sneek de wedstrijd nog definitief in het slot kunnen gooien, maar hij schoot de bal rakelings over de kruising. “Ik vond het niet echt reclame voor het voetbal in de hoofdklasse C”, aldus SWZ Sneek trainer Berry Zandink na afloop. “Het was rommelig en we hanteerden te snel de lange bal.” Halverwege de tweede helft liep het volgens Zandink beter: “We begonnen de tweede ballen te winnen en speelden meer over de zijkanten. Het was wel een lelijke goal, maar Andringa heeft er een neusje voor als de bal tussen de keeper en de defensie valt”.

Voor Zandink was de overwinning bijzonder aangenaam: “Dit geeft een boost naar de volgende weken toe en MSC moet die drie inhaalwedstrijden nog maar zien te winnen. Er is geen enkele club die er bovenuit steekt en fluitend naar het kampioenschap gaat”.

Zij waren gelukkig en wij ongelukkig”, aldus MSC trainer Leo Blom. “Zij konden eigenlijk geen aanspraak maken op de winst, maar wij ook niet. Ik zou deze wedstrijd geen voldoende geven”. Een zwakke periode van MSC gaf de doorslag: “Toen was het bij ons slordig. Het doelpunt ontstond door slap ingrijpen achterin. Ook waren we in die fase heel erg slordig in balbezit.”

Blom bleef nuchter onder de nederlaag: “We verliezen bijna altijd de eerste wedstrijd na de winterstop en dan gaat het beter. Het is natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar we moeten nu maar eens een goede serie gaan neerzetten.”

Bron: www.tweenul.nl

Invalid Displayed Gallery