Nadat eerst een minuut stilte in acht was genomen, ter nagedachtenis aan het overlijden van het oudste MSC-lid Sake Russchen, startte de thuisploeg furieus. Juliana’31, dat in de eerste twee duels de volle buit had behaald, kende een droomstart. Nadat eerst Jeroen Meijers van afstand en Sam Niland van dichtbij al het MSC-doel onder vuur hadden genomen, was het na vijf minuten Jordie van de Laan die de score opende. De thuisploeg bleef fel op de bal jagen, maar creëerde geen kansen. Het bood MSC de gelegenheid zich te herpakken. De wit-zwarten namen het heft in handen en probeerden het tij te keren. Dat gebeurde ook, al moesten de Meppelers tot vlak voor rust wachten op de gelijkmaker. Het was Camiel Fidom die een corner achter doelman Jeff van Veen knikte. Diezelfde Fidom was ook verantwoordelijk voor de voorsprong van MSC. Ditmaal kopte hij een prachtige voorzet van de prima spelende Björn Bakker binnen: 1-2.
Er leek voor MSC na rust lange tijd niets aan de hand. Juliana’31 probeerde het wel, maar kon geen vuist maken. Tot een kwartier voor tijd, toen Wouter op den Camp na een mooie aanval Marc Holterman verschalkte: 2-2.  Voor de thuisploeg het sein om op zoek te gaan naar meer. Nadat eerst MSC met een man minder kwam te staan, na een overtreding van Mike de Leeuw op de doorgebroken Dave Goudt, was het twee minuten voor tijd Jordie van de Laan die met zijn tweede van de middag de thuisploeg opnieuw aan een voorsprong hielp. MSC probeerde te forceren, maar kwam in de slotfase zelfs met negen spelers te staan. In twee minuten tijd verzamelde de ervaren Robert Schonewille twee gele kaarten. Ook hij moest vroegtijdig douchen. Dit speelde de thuisploeg in de kaart, want de ogenschijnlijk zwaarbevochten zege werd eenvoudig over de eindstreep getild. MSC staat na drie duels nog altijd op nul punten.

Meer foto’s van het duel Juliana’31 – MSC zijn hier te zien.