Voor de voetballers van MSC 1 kan de week dus niet meer kapot. Nadat ze woensdagavond in Assen al werden gekozen tot Sportploeg van het Jaar in Drenthe, hebben ze er sinds gisteravond nóg een titel bij: Sportploeg van het Jaar in het Land van de Meppeler Courant. Uiteraard was de ontlading groot bij de spelers en technische staf, die inmiddels wel weten hoe het voelt om te winnen, maar elke prijs koesteren. MSC-trainer Leo Blom kroop er zelfs grieperig en gammel voor zijn bed uit. ‘Omdat ik verwacht hier een prijs te winnen’, zei hij gevat. Het duo Blom-Brandsma stuwde MSC vorig seizoen naar grote hoogte en ontving daarvoor met de ploeg de complimenten. ‘We vullen elkaar in alles aan’, vond Blom. ‘Dat is gevaarlijk om te zeggen voor dit grote publiek’, pareerde Eltingh. ‘Ik sta ook meer met hem onder de douche dan met mijn vrouw’, kreeg Brandsma de lachers op zijn hand. Vol trots namen ze vervolgens de titel in ontvangst en even later daalden de ballonnen op de sporters neer.

Bij de sportploegen stonden ook allemaal toppers op het podium. Naast MSC had de jury de korfballers van DOS’46 A1 (zowel in de zaal als op het veld landskampioen) en de honkballers van Blue Devils (gepromoveerd naar de overgangsklasse) genomineerd. De eer bij de sportploegen ging dus uiteindelijk naar MSC, dat derde werd in de competitie en op weg leek naar de Topklasse. Een mooi stel, dat de titel onder luid applaus verdiende. Blom: ‘We denken hetzelfde en zijn geen haantjes. Dat maakt ons sterk.’ Desondanks gaat het duo aan het eind van dit seizoen stoppen. ‘Na zes jaar MSC is dat goed voor ons en goed voor de club’, sprak Jan Derk Brandsma. Ook dat is sport.

Sportman van het Jaar werd voetballer Daley Sinkgraven uit Meppel. Hij beleefde in 2014 zijn doorbraak bij SC Heerenveen en verdiende er in de winterstop zelfs een transfer mee naar landskampioen Ajax. Het was mooi dat zijn oud-ploeggenoot Joey van den Berg op het podium verscheen om hem de prijs uit te reiken. Sinkgraven had concurrentie van de mountainbiker Yannick Runhart (pakte een Europese titel) en schaatser Gerben Jorritsma (was de revelatie van 2014 en maakte vooral indruk op de massastart).

Namens de gemeente Meppel overhandigde wethouder Koos de Vos de sportstimuleringsprijs aan de Talentgroep Bewegen.  Branko Dollee (jarenlang actief voor de gymnastiekafdeling van FC Meppel), Martijn Bakker (clubicoon van vv Staphorst) en Martijn Doldersum (oud-speler van MSC en WKE en getroffen door de spierziekte ALS) werden opgenomen in de Jan Wiechers Eregalerij.

De presentatie van het Sportgala was, evenals vorig jaar, in vertrouwde handen van Jacco Eltingh. Barricade zorgde voor de muzikale omlijsting.

Bron: www.meppelercourant.nl