De beginfase was duidelijk voor Rohda, dat gemakkelijker voetbalde met de wind in de rug. Echte kansen leverde dat niet op en na zo’n 25 minuten kantelde het duel. MSC zette veel druk vooruit en dat sorteerde effect. In de 38e minuut opende Sebastiaan Sparenberg op aangeven van Robert Schonewille de score, 0-1. Vanaf de aftrap zetten de zwart-witten goed druk en na balverovering scoorde Kaj van Duren meteen de 0-2. De thuisploeg was duidelijk aangeslagen en kreeg vlak na rust de volgende dreun te verwerken. Jos Fidom maakte er in de 48e minuut meteen 0-3 van na een fantastische actie. Dit betekende de beslissing van het duel want Rohda kon het MSC geen moment meer lastig maken. De Meppelers controleerden het duel en wisten er in de 68e minuut zelfs 0-4 van te maken. Een harde voorzet van Marcel Linthorst werd door Stefan Besuijen achter het standbeen in de goal gewerkt.