Of de verdedigers voor de pauze een stuk beter waren dan de aanvallers, of dat de zenuwen voor deze belangrijke partij groot waren, bleef achteraf nog steeds de vraag. Feit was wel dat beide ploegen voor de pauze maar één kans kregen. Jan Stoker schoot voor Drachtster Boys na een dik half uur net over en de Friese doelman Jarno de Jonge pakte een halve omhaal van MSC verdediger Benedict Sparenberg. Verder was er weinig te beleven. De passing was vaak onzorgvuldig en daardoor werden beide defensies nauwelijks echt op de proef gesteld.Dode spelmomentenDe spelhervattingen zouden na de pauze belangrijk worden. Nadat Sparenberg opnieuw een aardige kans had gemist kreeg Drachtster Boys een vrije trap die door Willem de Jong op het hoofd van Willem den Hartogh werd geparkeerd. De Friese verdediger kopte van dichtbij in de 53e minuut raak: 1-0. Het antwoord van MSC kwam een kleine tien minuten later. Een vrije trap van Vincent Oosterkamp werd door Alex Zomer binnen gekopt: 1-1. Zomer kwam bij het maken van dat doelpunt in botsing met Jacko de Jong van de Friezen, die met een brancard van het veld moest.

Tot die tijd waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar de laatste 20 minuten waren voor MSC. Jos Fidom schoot vanuit de draai net over en Erwin Scholte ter Horst kopte na een vrije trap van Oosterkamp rakelings naast. Scholte ter Horst zou toch het goudhaantje voor MSC worden. In de laatste minuut kreeg Drachtster Boys een corner van Bjorn Bakker niet weg en Scholte ter Horst scoorde met een fraaie omhaal de 2-1, waardoor MSC kort daarna flink feest kon vieren.

Fallrückzieher

“Het was een echte cupwedstrijd”, jubelde MSC trainer Jan Derk Brandsma na afloop. “Heel spannend, maar met slecht voetbal en in de laatste minuut de 2-1”. Zijn collega Leo Blom viel Brandsma bij. “Echt Duits met een Fallrückzieher. We zijn in de tweede helft wat opportunistischer gaan spelen. Er was veel strijd. Dit is fantastisch”. Het duo Blom en Brandsma kon na afloop de traditionele lange en dikke sigaren weer aansteken en de beurs trekken voor de bitterballen voor het elftal. “Ik had dit jaar twee doelstellingen”, aldus Blom. “Zo lang mogelijk bovenin mee doen voor de titel en ik wilde nog een keer meedoen aan de landelijke beker. Dit is voor ons een echte prijs”.

Eendracht

“Dit is heel goed voor de uitstraling en niet alleen voor MSC”, aldus Blom. “We spelen nu al drie, vier jaar boven in mee. Sommige ploegen zijn beter, maar voor ons telt EMM, Eendracht Maakt Macht. Ik ben hartstikke blij en ook gelukkig voor MSC. We hebben wat opgebouwd hier de afgelopen jaren en voor MSC betekent het bekertoernooi ook wat extra inkomsten”.

MSC – Drachtster Boys 2-1

0-1 Willem den Hartogh (53.), 1-1 Alex Zomer (65.), 2-1 Erwin Scholte ter Horst (90.) Toeschouwers: 400