Voor MSC was het een leuke afsluiting van de open dag die op sportpark Ezinge werd gehouden. Al na vijf minuten kwam MSC op voorsprong via Kaj van Duuren. Hoogeveen kwam vlot terug in de wedstrijd via Giovanni Duarte: 1-1. Omdat de Hoogeveen defensie niet goed stond kon MSC frank en vrij aanvallen en via Stefan Bollen en Carlos Lopes Macedo werd de 3-1 ruststand bepaald.

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. MSC viel vrolijk aan en in de 62e minuut maakte Lopes Macedo zijn tweede en de vierde voor MSC: 4-1. Hoogeveen deed via Ruben Peltjes nog wat terug, maar daarna zette MSC weer orde op zaken. Jos Fidom maakte er 5-2 van na 75 minuten. Lopes Macedo prikte zijn derde in het Hoogeveen doel en Justin Benjamins bepaalde in de laatste minuut de 7-2 eindstand.

MSC speelt woensdag om 20.00 uur thuis tegen topklasser ONS Sneek in het “grote” KNVB bekertoernooi.