MSC kwam na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Camiel Fidom, die na een redding van De Bataven doelman Jeroen Wels het meest attent was en de rebound binnenknalde. MSC kreeg daarna nog een paar goede kansen om de voorsprong uit te breiden. Toen dat niet gebeurde, was het aan de andere kant wel raak. Nadat eerst Daan Basten de bal op de lat kopte, was het Gertie Rikken die op slag van rust de 1-1 scoorde.

Voor MSC stond er niets meer op het spel, maar de Meppelers beten flink van zich af en De Bataven ontsnapte aan een nieuwe achterstand dankzij doelman Wels. Het doelpunt viel echter aan de andere kant toen Rob Aarntzen er 2-1 van maakte na 58 minuten. Twee minuten later knalde Vincent Oosterkamp MSC weer op gelijke hoogte: 2-2.

Een punt was voor De Bataven niet voldoende, omdat Silvolde tegen die tijd op een 4-0 voorsprong stond tegen Dieze West en op doelsaldo virtueel de derde periode te pakken had. De Bataven begon te drukken en Rob Aarntzen bleek het goudhaantje. Na 86 minuten maakte hij er 3-2 van en in blessuretijd maakte Aarntzen aan alle onzekerheid een einde: 4-2. De Bataven kan zich opmaken voor een tweeluik tegen OFC uit Oostzaan voor een plek in de derde divisie.