Nadat het in 2008 Rapid Wien en Olympiakos Piraeus over twee ronden versloeg, werd Famagusta de eerste Cypriotische voetbalclub in de groepsfase van de Champions League ooit.
Famagusta werd ingedeeld in groep B, samen met Werder Bremen, Panathinaikos en Inter Milan. In deze groep eindigde Famagusta als laatste. Eén keer werd gewonnen (3-1) van Panathinaikos en drie keren werd gelijk gespeeld tegen Werder Bremen (uit en thuis) en Inter Milan. In Milaan werd met 1-0 verloren van Inter en ook de uitwedstrijd tegen Panathinaikos werd met 1-0 verloren.

Eind april van dit jaar presenteerde Famagusta de Duitse trainer Ewald Lienen als opvolger van Temuri Ketsbaia. De 55-jarine Lienen was in het verleden coach bij MSV Duisburg, Hansa Rostock, FC Köln, Borussia Mönchengladbach en Hannover 96. In 2006 ging hij het avontuur aan bij het Griekse Panionios, waar hij tot 2008 zou blijven. In de competitie eindigde Famagusta dit seizoen als derde. Ewald Lienen neemt daardoor komend seizoen met Famagusta deel aan de UEFA Cup
 
De wedstrijd in Nieuwleusen begint op 14 juni om 16.00 uur. De entree is gratis.