Het eerste elftal van MSC heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gelijk gespeeld. Het duel tegen vv IJhorst dat op zondag op hetzelfde niveau als MSC uitkomt, eindigde in 1-1.

Na een rommelige beginfase was het IJhorst dat de eerste kleine kansen kreeg. De fysiek sterke thuisploeg die dit seizoen onder leiding staat van trainer Guido Broers, profiteerde duidelijk van het onzekere spel van de in rood spelende wit-zwarten. Dat de thuisploeg dan ook de leiding nam was verdiend. Het was Niels Esinge die profiteerde van chaos in de Meppeler-defensie. Zijn schot raakte de lat boven doelman Thorsten Lefferts. In de rebound was Christiaan Drogt attent om de 1-0 aan te tekenen. Direct na de openingstreffer was Patrick van Keulen dicht bij de gelijkmaker. Hij kopte een voorzet van Koen Veldman rakelings over.

Beide trainers gebruikten de pauze om veel te wisselen, een beeld dat in de tweede helft zou blijven bestaan. Het kwam het spel van beide ploegen niet ten goede. MSC kreeg wel wat meer grip op de wedstrijd, maar creëerde nauwelijks kansen. IJhorst bleef bij uitvallen gevaarlijk, maar trof telkenmale Lefferts op hun weg. Vijf minuten voor tijd viel dus de gelijkmaker. Een diepe bal van Mike Akse belandde tussen de keeper en Yves Spruijt. De MSC-aanvaller was eerder bij de bal dan de IJhorst doelman die alleen via een overtreding Spruijt kon afstoppen. Invaller Florian Gijzen zette zich achter de strafschop en tekende de verdiende 1-1 aan.

Zondag komt MSC 1 weer in actie. Dan speelt de equipe van trainer Bernard Koning om 11.00 uur op sportpark De Gagels in Steenwijk tegen vv Steenwijk. Die ploeg won gisteravond met 3-2 van vv Wacker. In IJhorst treft vv IJhorst dan vv Wacker.

De 1-1 van Florian