Onder zeer lastige omstandigheden met regen en harde wind, was het MSC dat in de eerste helft de bovenliggende partij was. Al vroeg in de wedstrijd was het Kaj van Duuren die de gelegenheid kreeg om de score te openen, maar de middenvelder kwam een teenlengte tekort. Sneek, tot vandaag koploper in de Hoofdklasse C, wist slechts sporadisch op te duiken voor Marc Holterman. Het optische overwicht van MSC leverde nauwelijks kansen op al had Kaj van Duuren in de 45e minuut de score moeten openen. Alleen voor doelman Van der Meulen miste hij.

SWZ nam een kwartier na rust de leiding. Een vrije trap van Mark Homme van der Veen belandde met een gelukje voor de voeten van Freerk de Jong die wel raad wist met het buitenkansje. MSC wankelde daarna, maar herpakte zich. Vijf minuten na de 1-0 was het dan ook alweer gelijk. Goed doorzetten van Kaj van Durren bracht Jos Fidom in de gelegenheid om een voorzet op broer Camiel af te leveren. Voor de spits was het een koud kunstje om de 1-1 binnen te schieten.