Be Quick 1887 startte met een sterk bezet middenveld en MSC mocht komen. Dat leverde meteen enkele kansen op voor de Meppelers. De grootste was voor Alex Zomer die bij de tweede paal naast kopte. Langzaam maar zeker gooide Be Quick de schroom van zich af en na elf minuten schoot Daan Driever namens de Groningers op de paal.De wedstrijd kwam qua veldspel in evenwicht en Be Quick speelde misschien wel de beste helft van het seizoen. MSC was wat slordiger dan normaal en de meeste mogelijkheden waren voor Be Quick. Na een voorzet van Mats Wolthuis kreeg Fabian Stevens een bijna niet te missen kans. MSC doelman Marc Holterman bleek met een goede redding een sta in de weg.
Na de pauze scoorden beide ploegen. Die gingen echter niet in het boekje. Bij de eerste bleek Groninger Driever al eerder buitenspel gestaan te hebben toen hij een rebound binnen schoot. Meppeler Zomer kopte raak na een corner, maar de scheidsrechter oordeelde dat de corner van Bjorn Bakker eerst over de achterlijn was gegaan. Na 58 minuten kreeg Be Quick een grote kans. Een kopbal van Bjorn Adams werd van de lijn gehaald en Stevens roeide de bal vervolgens naast. MSC ging opportunistischer spelen en dat leverde  druk op voor het Be Quick doel. Invaller Justin Benjamins van MSC zorgde ervoor dat Be Quick doelman Hindrik Snijders gestrekt moest gaan om een doelpunt te voorkomen. Het werd steeds spannender. Want ondanks de druk van MSC kwam Be Quick er soms gevaarlijk uit. Na een voorzet van Jorco van Hezel wist Stevens de bal net niet goed te raken en die vloog naast. Aan de andere kant raakte Carlos Lopes Macedo een voorzet van Jos Fidom net niet en in de laatste minuut kopte Zomer van dichtbij over. De 0-0 was een redelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen. “Over de hele wedstrijd is dat meer dan verdiend”, aldus MSC trainer Jan Derk Brandsma. “In de eerste helft waren zij beter en in de tweede waren wij beter”. Volgens zijn Meppeler collega Leo Blom had MSC het moeilijk met Be Quick. “Ze speelden heel gegroepeerd met veel mensen achter de bal en wij kwamen er maar niet door heen.” Voor het duo Blom en Brandsma was dat de reden om van tactiek te wisselen. “We hebben een extra spits ingezet”, zei Blom. “Maar die moet dan wel aangespeeld worden. En over de zijkanten ging het niet, want de vleugelaanvallers zaten niet goed in de wedstrijd.”

Bij Be Quick was men iets minder tevreden over het punt. “Als je de drie punten mocht verdelen hadden wij er twee verdiend en zij één”, aldus Be Quick trainer Mischa Visser. Zijn aanvoerder Aron Strengholt viel hem bij. “In de eerste helft hadden we de kansen moeten afmaken. In de tweede helft gaan zij pompen en wij hadden het toen moeilijk”. Be Quick speelde vooral in de eerste helft prima: “Die was voetballend goed”, zei Strengholt. “De tweede helft was minder. Maar er komt meer vastigheid in het spel en dat was eerst wel eens anders”.