MSC werd in het zonnetje gezet na de geweldige prestaties in 2014 waarbij de wit-zwarten op de drempel stonden van de zondag Topklasse. Een topsportjury, een sportjournalistenjury en de Drentse sportliefhebbers beoordeelden die prestatie als meest in het oog springende prestaties van alle Drentse teamsporters. Alvorens het hele team werd gehuldigd, namen aanvoerder Vincent Oosterkamp en trainer Jan Derk Brandsma namens MSC de prijs in ontvangst. Jan Derk Brandsma roemde in zijn dankwoord zijn collega Leo Blom, die wegens ziekte niet aanwezig kon zijn in Assen. ‘Zonder hem hadden wij hier zeker niet niet gestaan’. Naast MSC waren de eredivisiehandbalsters van DOS uit Emmer-Compascuum en het tandemteam Cor van Leeuwen/Rinne Oost genomineerd.

FeestSportman van het Jaar Berden de Vries uit Gieterveen won onder meer de eerste etappe en het eindklassement van Olympia’s Tour. Naast Berden de Vries waren marathonschaatser Ingmar Berga uit Hoogeveen , dammer Roel Boomstra uit Emmen en voetballer Daley Sinkgraven uit Meppel genomineerd. De Hoogeveense Vivianne Miedema werd vorig jaar, in dienst van SC Heerenveen, topscorer in de Beneleaque en werd met Jong Oranje Europees kampioen en uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Ook tekende ze een contract bij Bayern Munchen. Veldrijder Jens Dekker uit Fluitenberg werd verkozen tot Talent van het Jaar 2014. Dekker won verschillende wedstrijden in het veld, maar won ook de Nederlandse titel op de mountainbike. Naast Jens Dekker waren thaibokser Lesley van der Blij uit Mantinge en motorcoureur Walid Soppe uit Coevorden genomineerd voor Talent van het Jaar.

 

Naast de Drentse sporters werd ook Gerard Kemkers in het zonnetje gezet vanwege zijn prestaties als sportcoach. Gerard ontving de Sportprijs Drenthe, een cheque van € 5000,- die hij mag besteden aan een sportmaatschappelijk doel in Drenthe. Deze prijs is mogelijk gemaakt door een vijftal bedrijven; Rabobank, TVM, Espria, NAM en Univé.

Feest1Frits Alberts, voorzitter van het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds Drenthe, ontving uit handen van Tangarine een cheque van € 3000,-, mogelijk gemaakt door de twaalf Drentse gemeenten. Dit bedrag zal ten goede te komen aan het Jeugdsport- of het Jeugdcultuurfonds Drenthe.