MSC 1 is de voorbereiding op de herstart van de competitie zaterdag uitstekend begonnen. De oefenwedstrijd tegen derdeklasser SVN’69 uit Nijeveen eindigde in een 6-2 overwinning voor MSC. De uitslag was geenszins geflatteerd en had nog veel hoger moeten uitvallen.

Vijfdeklasser MSC nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Het was Soufiane Elkadouri die de score prachtig opende. Diezelfde Elkadouri scoorde na een kwartier zijn tweede van de middag. SVN’69 kwam daarna zonder echt gevaarlijk te worden iets beter in de wedstrijd. MSC bleef kansen krijgen maar miste jammerlijk of stuitte op de SVN-doelman. Uit het niets viel in de 42e minuut de 2-1. SVN profiteerde van de ruimte bij MSC achterin. Dat deed het vier minuten later opnieuw. Holterman was voor de 2e keer kansloos. Zo zochten de ploegen dus met een 2-2 stand de kleedkamer op.

Na rust was het MSC dat Stefan Boers onlangs zag terugkeren in de eerste selectie, dat de duimschroeven direct weer aandraaide. De na rust ingevallen Yves Spruijt scoorde 3-2. Daarna ging het snel. Soufiane Elkadouri scoorde 4-2 en 5-2. MSC kreeg daarna nog voldoende kansen om de score verder op te voeren. Het was uiteindelijk Sven Lefferts die de eindstand op 6-2 bepaalde.

Dinsdag oefent MSC 1 om 19.30 uur in de Wijk tegen Wacker.

Foto’s: Christiaan Walstra