In het eerste kwartier gebeurde er weinig. Beide teams probeerden het een keer van afstand: het schot van MSC-topscorer Marcel Linthorst werd gepakt door Jacob de Vries, Gersinio Constansia schoot aan de andere kant over. Na dat kwartier bereikte Linthorst zijn ploeggenoot Carlos Lopes Macedo, die uit de rug van Harvey Bischop wegliep. Lopes Macedo schoot raak in de verre hoek en zette daarmee MSC op voorsprong.

Daarna kwam Harkemase Boys langzaam maar zeker in de wedstrijd. Een schot van Raymond Bolt ging over en Arton Musliu was dichtbij en treffer uit de rebound na een schot van Constansia. Namens MSC werd opnieuw Linthorst bijna gevaarlijk, maar De Vries kwam goed zijn doel uit en plukte de bal op voordat Linthorst erbij kon. Na een klein half uur spelen omspeelde Gersinio Constansia met wat geluk de aanvoerder van MSC, Vincent Oosterkamp. Oosterkamp bracht daarna Constansia ten val in de 16, waardoor scheidsrechter De Wit niet anders kon dan naar de stip wijzen. Robin Huisman de Jong schoot de gelijkmaker binnen vanaf 11 meter.

In het laatste kwartier van de eerste helft had Harkemase Boys afstand kunnen nemen van de bezoekers. De Boys waren de betere ploeg, maar het ontbrak vaak aan de laatste pass. Daardoor kwamen de Boys niet verder dan een schot van Musliu, dat via het been va Oosterkamp over het doel van MSC ging. Uit een spaarzame aanval trof MSC nog wel doel, maar de goal van Linthorst werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vroeg in de tweede helft kwam MSC wel weer op voorsprong. Björn Bakker kreeg wat ruimte op rechts, legde de bal goed terug op Camiel Fidom die vervolgens hard raak schoot in de korte hoek. Harkemase Boys had daarna nog een minuut of 45 om weer op gelijke hoogte te komen, maar na een goede slotfase van de eerste helft lukte er in de tweede helft weinig bij Harkemase Boys. Pas halverwege de tweede helft kreeg Gersinio Constansia een kans, na goed werk van Heine Uuldriks in de 16, maar het schot van Constansia ging naast.

MSC was de gevaarlijkste ploeg na rust. De grootste kans was voor Bakker. Hij nam de bal goed mee na een pass van Linthorst, maar schoot vervolgens in kansrijke positie over. Harkemase Boys kwam niet verder dan schoten van Wagenaar en Smits, die beide de goede richting misten.

Ook een slotoffensief kwam er niet echt uit bij de thuisploeg. MSC was daarentegen nog twee keer dichtbij een doelpunt in de laatste tien minuten. Eerst ging een kopbal van Alex Zomer tegen de paal. Harkemase Boys kreeg de bal niet weggewerkt en uiteindelijk bracht Roel van der Meulen op de lijn redding na een schot van Sparenberg. Even later raakte ook Vincent Oosterkamp de paal nog eens met een vrije trap. Dat maakte voor MSC verder weinig uit, want het bleef bij 1-2, waardoor de ploeg uit Meppel zich plaatst voor de volgende ronde.

Voor de kwartfinale van de KNVB Beker Noord hebben zich nu 7 ploegen geplaatst: MSC, ONS Sneek, Flevo B., SC Erica, FVC, Urk, Drachtster B. WKE of Hoogeveen voegt zich daar woensdag als achtste en laatste ploeg bij. Later meer

Scoreverloop

17. Carlos Lopes Macedo 0-1, 30. Robin Huisman de Jong (strafschop) 1-1, 47. Camiel Fidom 1-2

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Joël Wagenaar, Robin Huisman de Jong, Jasper Valentijn (65/Heine Uuldriks), Harvey Bischop, Klaas Schotanus, Roel van der Meulen, Raymond Bolt, Johnsen Bacuna, Gersinio Constansia (88/Simon Schreiber), Arton Musliu (74/Joram Smits)

Opstelling MSC: Marc Holterman, Benedict Sparenberg, Vincent Oosterkamp, Alex Zomer, Erwin Scholte ter Horst, Jeroen Kleene, Kaj van Duuren, Carlos Lopes Macedo (67/Stefan Liezen), Björn Bakker, Camiel Fidom, Marcel Linthorst