Het eerste elftal van MSC heeft zaterdag een eenvoudige overwinning behaald. Zonder de afwezige gebroeders Hidde en Jesse Bakker, aanvoerder Tim Veenema en trainer Bernard Koning werd het 5-0 in Meppel.
Voor veel publiek nam MSC al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Die zagen allemaal dat MSC JO19-speler Jason Gelmers in de basis startte en dat terwijl zijn eigen team in Genemuiden (2-1 winst) voor het eerst na de promotie in de 4e divisie actief was. Het bewijst andermaal dat dit seizoen alles in het teken van het laten promoveren van MSC 1 en daar moet iedereen aan meehelpen wanneer daar vraag naar is. En dat was dus gisteren het geval door afwezigheid van allerlei selectiespelers.
Al vroeg in de wedstrijd was het Dave Everts die de VVAK-doelman voor de eerste keer verschalkte. Pas vijf minuten voor rust werd het krachtsverschil tussen de twee ploegen ook op het scorebord duidelijker: Björn Lefferts scoorde 2-0. Toen dezelfde Lefferts direct na rust 3-0 scoorde, was het verzet definitief gebroken. Jort Veelo scoorde daarna van afstand prachtig 4-0. Björn Lefferts bepaalde de eindstand op 5-0.
Doordat nr. 1 vv Nagele ook weer won en Steenwijker Boys Steenwijk versloeg, blijven de verschillen bovenin klein. Vv Nagele gaat met 25 uit 10 aan de leiding. MSC volgt op een punt achterstand. De Boys staan op plek 3 met 3 punten minder dan vv Nagele.