MSC begon, gesterkt door de forse zege op Rohda Raalte vorige week, vol vertrouwen aan het duel in Oldenzaal. Zonder echte kansen te creëren kwamen de Meppelers in het eerste deel van de wedstrijd nauwelijks in de problemen tegen de ploeg die de eerste vier duels allemaal winnend had weten af te sluiten.  De thuisploeg had wel een optisch overwicht en kreeg ook wel mogelijkheden, maar scoorde niet. De beste kans was voor Allesio Pinna, maar ook hij miste. Joel Huiskens was voor MSC het eerst gevaarlijk met een schot van afstand, maar zijn inzet miste het doel van keeper Niels Vis. Na 27 minuten kwam Quick´20 wel op een voorsprong. MSC-doelman Marc Holterman stopte na een vrije trap van Jeroen Visscher de inzet van Tim Zwienenberg nog wel, maar was kansloos op de rebound van Pinna. Even leek het er op dat de thuisploeg MSC voor rust op een nog grotere achterstand zou zetten, maar de goed spelende Tukkers vergaten de door te drukken.
MSC kwam na de pauze beter voor de dag. Agressiever, feller en beter combinerend. Het kreeg ook kansen, maar scoorde niet. Toen de Meppelers na 65 minuten met tien man verder moesten omdat Carlos Lopes Macedo na een overtreding binnen de zestien meter op Sebastiaan Bokkerink met zijn tweede gele kaart naar de kant moest, leek Quick’20 in een zetel te zitten. Ryan Snelders schoot de penalty namelijk binnen en zette zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.
Het sterke middenveld van Quick’20 leek de doorslag te gaan geven. De Meppelers liepen achter de feiten aan maar hielden op karakter stand. Toen tien minuten voor tijd Camiel Fidom er op aangeven van zijn broer Jos ook nog eens 2-1 van maakte, was het geloof bij MSC helemaal terug. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werden de wit-zwarten ook nog  eens beloond voor het geloof in eigen kunnen. Een vrije trap van Lars Dunnik die in handen van doelman Vos belandde, werd door de scheidsrechter afgefloten. De tweede poging was succesvoller. De bal werd nu beroerd door het hoofd van Jos Fidom die de gelijkmaker aantekende: 2-2.