MSC heeft vanmiddag een 4-1 overwinning geboekt op een vrij machteloos Nieuw-Buinen. Bij rust stond het nog 1-1, maar na de hervatting liep de koploper eenvoudig weg van de Drentse opponent.

MSC begon voortvarend aan het duel en nam in de 17e minuut een voorsprong. Camiel Fidom zette de thuisploeg met de 1-0 op het juiste spoor waarna de zwart-witten door wilden drukken. MSC kreeg voldoende kansen de marge te vergroten, maar zag Nieuw-Buinen in de 30e minuut uit het niets op 1-1 komen.

Marcel Smit schoot beide ploegen weer naaste elkaar en zorgde zo voor een verrassende ruststand. Na de pauze kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas en was MSC de veel betere ploeg. Het besliste het duel binnen 12 minuten door doelpunten van Marcel Linthorst en Robert Schonewille. Zij zorgden voor een comfortabele 3-1 voorsprong waarna Jos Fidom in de slotminuut de 4-1 eindstand op het bord schoot.