In 2 poules van 4 ploegen streden nog 8 ploegen om de felbegeerde hoofdprijs van 1250 euro. In poule A opende Sneek met winst op FC Meppel (2-1) dat daardoor in de achtervolging moest. Dat deed het door met 2-1 van Blauw Wit’34 te winnen. In het laatste duel hadden de groen-witten aan een remise tegen het verrassend goed spelende Ruinerwold genoeg. De Meppelers kwamen nog op achterstand, maar de gelijkmaker van Mourad Ouali zorgde ervoor dat FC Meppel als tweede eindigde achter Sneek en doorging naar de halve finale. In de poule B bleek DESZ de zwakke broeder. Het verloor alle duels waardoor het tussen Emmeloord, Staphorst en MSC ging. Emmeloord, dat in de voorronde zoveel indruk maakte, haalde niet het niveau en verloor van MSC. De Meppelers die kansloos verloren in het openingsduel van Staphorst (1-5) eindigden daardoor als tweede achter poulewinnaar Staphorst.
De eerste halve finale tussen MSC en Sneek eindigde in 2-2 waardoor penalties de beslissing moesten brengen. Daarin waren de Friezen net iets beter en plaatsten zich als eerste voor de finale. De tweede halve finale werd ook een spannende tussen Staphorst en FC Meppel. De groen-witten weerden zich kranig en hadden na een vroeg opgelopen achterstand meer verdiend. Keeper Stijn Koch hield de geel-blauwen echter overeind waarna in het slotsignaal de 2-0 nog viel.
In de kleine finale won MSC met 2-0 van FC Meppel dat daardoor vierde werd. De grote finale leek lang een prooi te worden voor Sneek dat voor rust een 1-0 voorsprong nam. In de tweede helft scoorde Roelof de Jong de gelijkmaker en een minuut voor tijd was het Mark Schra die Staphorst de hoofdprijs bezorgde, 2-1.
Naast de teamprijzen waren er evenals voorgaande jaren ook weer individuele prijzen. Topscorers van het toernooi werden Alwin Velds (Sneek) en Gerke Schaap (Emmeloord) met beiden 7 goals. Beste keeper van het toernooi was Stijn Koch en tot beste speler werd Erolind Derguti van Sneek uitgeroepen. De fair play prijs ging naar FC Meppel dat zich daarmee het sportiefste team mocht noemen.