Trainer Leo Blom van MSC was er van te voren al niet gerust op: “We hebben nog niet alles staan”. Dat bleek juist. Verdedigend was het vooral na rust broos en aanvallend wist MSC weinig te creëren. Berkum kreeg in het eerste bedrijf wel enkele goede mogelijkheden. In de vijfde minuut kreeg Berkum een soort drietrapsraket-kans, maar Ricardo Kuijer, Arjen Westrik en Chris van der Meulen kregen de bal niet achter MSC doelman Marc Holterman. Vijf minuten later leek Kuijer de bal voor het intikken te hebben, maar de Meppeler verdediger Alex Zomer blokte de bal.

Voorsprong

Na 27 minuten kwam Berkum op voorsprong. Een splijtende pass door de MSC defensie kwam bij Van der Meulen, die alleen op Holterman kon afstomen en de bal in de lange hoek schoot: 1-0. MSC kreeg vlak voor rust de enige kans. Jos Fidom kopte leep door op zijn broer Camiel, maar die schoot naast het Zwolse doel.

Na de thee kwam de jeugdige doelman Ewout Knol in het veld en die wist met een katachtige reactie een grotere voorsprong van Berkum te voorkomen. Knol moest na 66 minuten wel vissen. Frank Hoolsema legde de bal panklaar op het hoofd van de net ingevallen Karim Chengachi en die faalde niet: 2-0. Chengachi schoot korte tijd later nog op het aluminium na een fraaie combinatie met Van der Meulen. MSC oogde vermoeid na de 2-0 en Berkum geloofde het verder wel.

Conditie

“We hebben maar één echte kans gehad en die schoot ik net naast”, aldus aanvaller Camiel Fidom van MSC na afloop. “Ik denk dat we de komende twee weken nodig hebben om op conditie te komen. Het liep vandaag niet super, maar we zijn met het vertrek van Robert Schonewille (naar HHC) en Sebastian Sparenberg (naar Alcides) natuurlijk veel kwaliteit kwijt”.