Het duel werd in verband met het grote hardloopfestijn ‘de 4 Mijl van Groningen’ niet op zondagmiddag, maar reeds op zaterdagavond in het Groningse Haren afgewerkt.
MSC begon niet goed aan dit duel op ‘De Esserberg’ en stond halverwege de eerste helft al met 2-0 achter. De eerste goal viel in de zevende minuut, toen Raymond Bolt op snelheid zijn ploegmaat Stephan Metz bediende. Deze schoot de bal feilloos in de kruising. De 2-0 (in de 23e minuut) kwam op naam van Jasper Valentijn en opnieuw was Bolt de aangever.
Nog voor de rust kwam MSC echter sterk terug. Twee corners lagen ten grondslag aan twee Meppeler treffers. In de 37e minuut scoorde allereerst Henk Kleene de ‘Anschlusstreffer’ en in de 42e minuut dook invaller Tjisse Kerkstra verrassend bij de eerste paal op om de 2-2 aan te tekenen.
Na de pauze kon het alle kanten op, maar was Be Quick met twee schoten op de lat van Jasper Valentijn het dichtst bij succes. In de 65e minuut was het dezelfde Valentijn, die alsnog 3-2 scoorde (en weer was de assist van Raymond Bolt).
In de slotfase zette MSC nog alles op alles om er een punt uit te slepen, maar het bleef 3-2.