De Meppelers begonnen overigens niet goed aan deze match, want algauw kwam de thuisclub via Guntac Akkaya op een 1-0 voorsprong vanuit een discutabele vrije trap.
In de 19e minuut kwam MSC langszij toen een corner van Stefan Koppers door Henk Kleene werd ingekopt: 1-1.
Nog voor rust pakte Babberich opnieuw een voorsprong. Een lange bal werd door Evert Römer teruggekopt op Stephan Gezius, die de 2-1 binnenschoot.
In de pauze werden de tactische puntjes op de i gezet door MSC-trainer Leo Blom en dat leidde er in de tweede helft toe dat het middenveld veel meer in handen kwam van de Meppelers. Nadat eerst MSC’er Jos Fidom de paal had getroffen en Evert Römer namens de thuisclub de lat had geraakt, was het in de 56e minuut wel raak. Dankzij goed voorbereidend werk van Yves Heskamp kon Stefan Bollen de 2-2 aantekenen. Tien minuten later waren de rollen omgedraaid en zette Heskamp, op aangeven van Bollen, MSC op 2-3.
Babberich ging hierna va banque spelen en daardoor kregen de spitsen van MSC nog meer ruimte. Twee superaanvallen over meerdere schijven leidden in de slotfase tot de 2-4 (Stefan Bollen) en de 2-5 (Jeroen Kleene).