MSC was uitermate effectief het eerste gedeelte van het duel want al in de 3e minuut opende het de score. Jos Fidom stoorde goed en legde breed op Camiel Fidom die simpel kon scoren, 1-0. In de 10e minuut waren de rollen omgedraaid en was Camiel Fidom de aangever. Jos Fidom zette MSC op een comfortabele 2-0 voorsprong en was 8 minuten later weer doeltreffend. Hij schoot een vrije bal door de muur en besliste daarmee al het duel, 3-0. Voetballend kon De Bataven prima meekomen, maar fysiek was de thuisploeg de bezoekers de baas. Dit werd in de 41e minuut nogmaals duidelijk toen Martijn Doldersum een corner hard in de kruising knikte, 4-0. Na de pauze probeerde De Bataven het wel, maar echt verontrusten kon het MSC niet. De thuisploeg kreeg daarentegen een aantal kansen de score uit te breiden. Dit liet het na en tien minuten voor tijd kon De Bataven alsnog wat terug doen, 4-1.