Komende zondag speelt MSC al z’n eerste duel in de nacompetitie tegen Rohda (Raalte) of de amateurs van NEC (Nijmegen). De zondag erop 17 mei is de return. Pas donderdagavond is de tegenstander van MSC definitief bekend, want dan spelen Nieuw Buinen (2e periode) en SVBO (3e periode) tegen elkaar in een beslissingsduel om het kampioenschap. Die wedstrijd wordt gespeeld in Assen op het veld van Achilles 1894, aanvang 19.30 uur. Wint SVBO dan speelt MSC zondag eerst thuis tegen NEC. Wordt Nieuw Buinen kampioen dan treft MSC eerst uit Rohda in Raalte. De tweede ronde wordt op Hemelvaartsdag en zondag 24 mei gespeeld. De finale staat pinkstermaandag (1 juni) gepland.
MSC-trainer André Blom hoefde zondag geen minuut in spanning te zitten, want na 12 minuten stond het al 0-2. ‘Een compliment aan de ploeg. We waren zeer effectief’, stelde Blom tevreden vast. ‘Daarna hebben wij de wedstrijd zonder tot geweldig voetbal te komen professioneel uitgespeeld en de score uitstekend opgevoerd. Ik ben heel trots op het team. Het ging gemakkelijker dan ik vooraf had gedacht. Nu komt de nacompetitie. Het is prachtig dat we daarin spelen. We hebben niets te verliezen.’
Het was Henk Kleene, die MSC al in de 3e minuut op voorsprong bracht. Dat zorgde voor vertrouwen en nadat Stephan Besuijen in de 12e minuut, na een pass van Jeroen Kleene, voor 0-2 zorgde was de wedstrijd al bijna gespeeld. MSC zette de toon en ging vol overtuiging op jacht naar een derde treffer. Die kwam er in de 25e minuut toen Menno van Dam de bal uit een vrije trap vanaf 25 meter binnen schoot.
Na rust kabbelde de wedstrijd aanvankelijk wat voort, met zelfs een paar kleine mogelijkheden voor GRC, maar echt dreigend werd het zelden voor de goal van Theo Migchelsen. Vijf minuten voor tijd scoorde Jeroen Kleene 0-4 en kon het feest beginnen. A-junior René Koezen maakte er ook nog 0-5 van. Bij MSC maakte tien minuten voor tijd een andere A-junior, Ruben Elling, zijn debuut. Ook A-junior Ramon Postma viel in. Ook was er een invalbeurt voor Daan Braspenning.