Deze attractieve voetbalwedstrijd begon overigens ruim een kwartier later dan gepland omdat de bus van de Groningers te laat arriveerde op sportpark Ezinge. De bezoekers waren in elk geval niet gefocust want reeds in de eerste minuut profiteerde Yves Heskamp van knullig balverlies. Hij omspeelde keeper Gijs Koopmans, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald door Jasper Valentijn.
Rond de twintigste minuut scoorde MSC-spits Jos Fidom tweemaal, beide keren op aangeven van Stefan Bollen. Deze 2-0 was op dat moment dikverdiend. In het laatste kwartier voor de pauze ging Be Quick op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de vijfmansdefensie van MSC hield goed stand en dwong tevens het geluk af op sommige momenten.
Ook de tweede helft begon met een offensief Be Quick, maar deze storm wisten de Meppelers eveneens te doorstaan. Spits Willem Lanjouw was in de 57e minuut met een kopbal het dichtst bij succes, maar MSC-keeper Marc Holterman reageerde alert en kon de bal nog net via de lat overtikken. Het was een cruciale redding, want drie minuten later vergrootte MSC via een messcherpe counter haar voorsprong. Deze keer was het Fidom die (met een fantastische schijnbeweging) Bollen op maat bediende: 3-0.
In het laatste halfuur vielen geen goals meer, hoewel beide partijen nog wel diverse kansen kregen.