Het eerste elftal van MSC heeft de vierde zege op rij geboekt. Zaterdag werd sv Ens met 6-1 verslagen. De stand bij rust was al 4-1.

MSC is de laatste weken bezig aan een opmars in de 5e klasse. Na een moeizame start van de competitie, heeft de ploeg van trainer Bernard Koning de kopploegen Steenwijk, Nagele, Steenwijker Boys en Alcides weer in het vizier. In de thuiswedstrijd tegen sv Ens was het dan ook zaak om na drie winstpartijen op rij ook dit duel te winnen.

MSC was vooraf al gewaarschuwd voor de kracht van de snel omschakelende polderploeg. Toch lieten de wit-zwarten zich in de openingsfase verrassen door de fysiek sterke tegenstander die na drie minuten al brutaal de leiding nam. MSC herstelde zich knap en nadat eerst Max van Dijk alleen voor de doelman nog miste, was het na tien minuten wel raak. Soufiane El Kadouri  speelde zichzelf knap vrij en liet de doelman kansloos1-1 Niet veel later nam het veel beter spelende MSC de leiding via Jesse Bakker die op aangeven van Soufiane El Kadouri scoorde. Na 26 minuten was het Rik Joustra die met het hoofd trefzeker was en vlak voor rust bepaalde Jort Veelo uit een vrije trap de stand op 4-1.

Soufianne El Kadouri ontwijkt zijn tegenstander

Na rust bleef MSC de bovenliggende ploeg. Het kreeg verschillende goede mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar Bakker, El Kadouri en de ingevallen Luc van de Logt misten de mooiste kansen. Toch werd het 5-1. Het was Bakker die van dichtbij zijn derde van de middag aantekende. Uiteindelijk was het Soufiane El Kadouri die een prima wedstrijd bekroonde met zijn tweede doelpunt van de middag.

Komend weekeinde gaat MSC op bezoek bij nummer 6 van de ranglijst, Espel. Die ploeg won zaterdag uit bij NKVV met 1-0. Ook in de polder moet MSC uiterst geconcentreerd spelen om kans te maken op de volle buit.