Het was aanvoerder Vincent Oosterkamp die in de derde minuut, na een overtreding net buiten het vijandelijk strafschopgebied, plaats mocht nemen achter de bal. En zoals al vaker dit seizoen liet Oosterkamp zien wel raad te weten met dit soort buitenkansjes. Met een prachtige trap werkte hij de bal over de Enschedese muur, achter de kansloze doelman Roberto Stopel: 0-1. MSC leek hiermee een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. De Meppelers troefden de tegenstander op alle fronten af, maar vergaten het verschil in doelpunten uit te drukken. Zo verschenen Carlos Lopes Macedo, Björn Bakker en Camiel Fidom in kansrijke positie, maar scoorden ze niet. En net als het weer, bleek ook het spel van MSC zondag in Enschede zeer grillig. Want ondanks het veldoverwicht, gaven de wit-zwarten vlak voor rust binnen enkele minuten de voorsprong weg. Eerst was het Tom Slotman die Holterman leek te verslaan, maar uiteindelijk hielden de geleerden het erop dat Stephan Besuijen de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Marc Holterman had gewerkt: 1-1. Niet veel later verdedigde Vincent Oosterkamp zwak uit en hij bood daardoor Bert Verschoor de gelegenheid de 2-1 binnen te schieten. Het trainersduo Herman Scherpen en Bas Bijen moest in de rust verplicht wisselen. Bakker bleef met een schouderblessure achter in de kleedkamer en werd vervangen door Robert Schonewille. In de tweede helft probeerde MSC de zaken energieker op te pakken, maar heel goed lukte dat niet. Het niveau van zowel de thuisploeg als de wit-zwarten zakte naar een bedenkelijk peil. En dat MSC dan uiteindelijk toch het verschil maakte, had te maken met individuele kwaliteit. Nadat al meerdere mogelijkheden onbenut waren gelaten, was het uiteindelijk Jos Fidom die halverwege het tweede bedrijf de gelijkmaker aantekende. Camiel Fidom zag zijn inzet half gekeerd worden door doelman Stopel en de bal viel daarna voor de voeten van Jos Fidom, die eenvoudig 2-2 scoorde. Toen tien minuten voor tijd Camiel Fidom de 2-3 maakte, was het gedaan met het verzet van de thuisploeg. Camiel schoot een voorzet van de rechterflank van broer Jos keihard achter de kansloze Rigtersbleek-doelman Stopel. Een dreun voor de thuisploeg, die het degradatiespook nu nog dieper in de ogen kijkt en slechts nog door een wonder gered kan worden. Voor MSC liggen de zaken anders: doordat Alverna en Rohda Raalte komend weekeinde tegenover elkaar staan, is MSC zeker van nog een jaar zondag Hoofdklasse. Daarmee is met nog drie duels te spelen, een prima prestatie neergezet door het trainersduo Bijen/Schepen, de overige stafleden en de selectie van MSC 1.

Opstelling MSC: Marc Holterman, Vincent Oosterkamp, Alex Zomer, Stephan Besuijen, Carlos Lopes Macedo, Björn Bakker (Robert Schonewille), Joël Huiskes, Lars Dunnik, Jos Fidom, Justin Benjamins, Camiel Fidom.

Gele kaarten: Valley en Verschoor (Rigtersbleek) en Dunnik en Benjamins (MSC). Scheidsrechter: Paul Coppens uit Nijmegen.