MSC heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen SVI Onder 23 met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van trainer Guido Wind versloeg de Zwolse tegenstander met 5-0. Die stand had veel verder op kunnen lopen wanneer de wit-zwarten iets zorgvuldiger met de gecreëerde kansen waren omgegaan. De winst leverde na het gelijke spel tegen d’Olde Veste’54 2 de derde plaats op in de B-categorie van het toernooi om de Steenwijker Toren Cup.

MSC startte sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel de eerste kansen. Het was uiteindelijk Roy Kuiers due na een kwartier spelen de ban wist te breken. Hij draaide van de rechterflank naar binnen en knalde met links de bal in de verre kruising. De wit-zwarten die Sven Lefferts zagen uitvallen (vervanger Max van Dijk) bleven daarna de baas over de tegenstander. Toch werd het pas 5 minuten voor rust 2-0. Opnieuw een hoofdrol voor Roy Kuiers. Hij passeerde een aantal Zwollenaren en was in kansrijke positie niet zelfzuchtig en legde de bal af op de vrijstaande Mart Jonkers die 2-0 scoorde. Op slag van rust werd het zelfs 3-0. Nu was Soufiane El Kadouri niet zelfzuchtig en kon Kuiers zijn tweede van de middag maken.

In de rust wisselde Guido Wind 1x. Niek Kuurman bleef met een lichte blessure achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Julien Stephan. MSC maakte direct korte metten met de tegenstander. De sterke Mart Jonkers legde met het hoofd een ingooi Jort Veelo panklaar voor de voeten van Jeen Brand die mooi 4-0 scoorde. Uiteindelijk bepaalde Soufiane El Kadouri na een mooie solo, de stand op 5-0. De lat stond daarna doelpunten van de invallers Jesse Bakker en Yves Spruijt in de weg. Ook Dave Everts en Nouafell Essayah waren dichtbij de 6-0, maar beide misten de juiste richting. En dat SVI in de laatste 5 minuten nog twee keer scoorde was te danken aan Max van Dijk die met kunst- en vliegwerk zijn doelman Marc Holterman voor een tegentreffer te behoeden door twee ballen van de lijn te halen.

Komende week traint MSC 1 twee keer. Komende zaterdag wordt er opnieuw geoefend. Dan is om half drie in Steenwijk de plaatselijke vv de tegenstander. Die ploeg staat dit jaar onder leiding van Guido Broers.