MSC 1 weet ook weer wat verliezen is. De vierde oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen werd met 2-1 verloren van vijfdeklasser Espel. Een gehavend MSC 1 begon onzeker aan het duel in de polder. Onnauwkeurigheid in de passing en het weggeven van teveel ruimte in de defensie leverde de thuisploeg een optisch voordeel op. Espel dook een aantal keren gevaarlijk op voor doelman Marc Holterman, maar die kon telkens erger voorkomen. Na een kwartier spelen kwam MSC beter in de wedstrijd en het was Loko Hau die na een half uurtje een van de kansen wist te benutten. Op slag van rust leek Florian Gijzen te zorgen voor een verdubbeling van de score, maar de scheidsrechter besloot anders.

In de tweede helft moest trainer Bernard Koning andermaal het elftal op de kop gooien. Drie spelers uit MSC 5 werden binnen de lijnen gebracht. Jacky Tang en Michel Haxe debuteerden en Sven Lefferts maakte zijn rentree. De vele wijzigingen zorgde er wel voor dat Espel meer en meer de wedstrijd in handen kreeg. Een kwartier na rust werd het 1-1. Toen MSC noodgedwongen met tien man verder moest, werd het lastiger en lastiger en profiteerde de thuisploeg uitstekend: 2-1. Zelfs de al gewisselde doelman Marc Holterman maakte als spits nog zijn opwachting. Hij schoot vlak voor tijd een vrije trap rakelings over.

De zaterdagselectie traint deze week tweemaal. Zaterdag begint het ‘echte werk’. Dan start de voorronde van de beker en gaat MSC op bezoek bij SVN’69 in Nijeveen. Aanvang 14.30 uur.