Het was werkelijk ongelofelijk hoe MSC zondag begon aan het duel in Oldenzaal. Konden de wit-zwarten zich op paasmaandag tegen De Bataven nog verschuilen achter het feit dat ze in twee dagen twee zware duels moesten afwerken, na een week rust hadden de Meppelers beslist meer moeten brengen om te laten zien dat zij dit jaar samen met SWZ Boso Sneek aanspraak mogen maken op de titel.
Al na dertig seconden liet de thuisploeg zien waar het deze zondag om te doen was. Waar het leek dat de wit-zwarten de veters nog aan het strikken waren, kon Marc Holterman al de gang naar het net maken. Een prima voorzet van rechts werd namelijk door Reuven Niemeijer achter de kansloze MSC-doelman gekopt. MSC werd tot afgrijzen van trainer Blom aan alle kanten overlopen door Quick’20, dat kans na kans creëerde. Dat MSC bij rust niet al tegen een 4-0 achterstand aankeek, had het te danken aan doelman Holterman en de Twentse voorwaartsen. De mooiste kansen werden door de thuisclub om zeep geholpen en kwám er een bal op het doel, dan stond Holterman in de weg. En wat MSC daar tegenover zette? Niets. Helemaal niets.

Wie na zo’n slechte eerste helft de kleedmaker moet opzoeken, weet hoe een trainer reageert. ‘Inderdaad heb ik mij niet ingehouden’, zei Leo Blom na afloop. ‘Het was erg, echt erg. Gelukkig hebben wij het in de tweede helft opgepakt en waren wij 35 minuten wél de ploeg die de duels won.’MSC had na rust een overwicht en Erwin Scholte ter Horst kopte via Tim Engbers de 1-1 binnen. Niet veel later werd het zelfs 1-2. Met een prachtige steekpass zette Björn Bakker Jos Fidom alleen voor doelman Gijs Krukkert. Fidom faalde niet. En zo had MSC ineens een voorsprong genomen in een knotsgek duel. Het had zelfs de wedstrijd kunnen beslissen. Opnieuw Scholte ter Horst was er dichtbij, maar vanaf vijf meter schoot hij de bal op de lat. Het had de 1-3 en de beslissing betekend. En Quick’20, liet het zich naar de slachtbank leiden? Nee helemaal niet. Via de counter bleef het gevaarlijk, maar het scoorde maar niet. Daar had het vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de hulp van MSC voor nodig, want toen was het Sven van Benthem die profiteerde van zwak ingrijpen van aanvoerder Vincent Oosterkamp. De laatste man probeerde met een kopbal richting Holterman redding te brengen, maar Van Benthem profiteerde optimaal: 2-2. Beide ploegen gingen daarna voor de winst. MSC kreeg in blessuretijd een corner, een kans en miste. De thuisploeg counterde en scoorde via Van Benthem 3-2.
‘Een terechte, maar zure nederlaag’, zo vond Blom. ‘In de eerste helft hadden we niets in te brengen, maar na rust was het anders. Toen waren wij de bovenliggende partij. Knap hoe wij ons herstelden, maar het was niet voldoende. Na dit weekeinde is het duidelijk: willen wij nog aanspraak maken op de titel, dan moeten wij in de komende wedstrijden geen punten meer laten liggen.’