Wat MSC liet zien in het eerste deel was fel te noemen. De thuisploeg legde veel energie aan de dag, had de veldbezetting op orde en kwam eigenlijk niet in de probleem. Via de gebroeders Fidom kwamen de Meppelers terecht op voorsprong. Het schot van Jos werd nog gepareerd, waarna Camiel de rebound uit een lastige hoek binnenschoof: 1-0.

RKHVV liet in het eerste halfuur weinig zien, maar kwam toch op gelijke hoogte. Ahmed Lak legde Carlos Lopes Macedo in de luren en gaf een fraaie steekpass op Leon Pruis, die 1-1 scoorde. Nadat Björn Bakker werd aangetikt in het zestienmetergebied, benutte Vincent Oosterkamp de terechte strafschop en ging MSC met een verdiende voorsprong rusten.

Na rust drongen de bezoekers uit Huissen meer aan. Ze combineerden soepel en in de 71e minuut was daar de 2-2. Wessel van der Horst was Mike de Leeuw weer eens de baas, en zijn onderweg aangeraakte schot dwarrelde over Marc Holterman. Het was de sterkste fase van de gasten. Van der Horst vond Holterman op zijn pad, waarna invaller Maray Vahlkamp zijn dadendrang toonde. Eerst duwde Holterman zijn inzet op de paal, waarna een afstandsschot van dezelfde Vahlkamp op de kruising uiteenspatte. MSC kwam goed weg, maar had in de slotminuut zomaar kunnen winnen, als Camiel Fidom de bal van dichtbij had binnen getikt.