MSC begon goed aan de wedstrijd. Na een aardige kans voor Bjorn Bakker opende Stefan Liezen de score na een vlotte Meppeler aanval. De Bataven kwam sterk terug en kreeg kansen via Rob Aarntzen, Bram Eltink en Evert Palm. Palm stuitte op MSC doelman Marc Holterman en schoot een bal voorlangs. MSC loerde op de counter en toonde zich daarin effectief. Camiel Fidom werd alleen voor De Bataven doelman Jeroen Wels gezet en zorgde voor de 2-0 voorsprong. Na 34 minuten knalde Vincent Oosterkamp een vrije trap achter Wels. Kaj van Duuren had de vierde op de schoen, maar Wels voorkwam dat. Vlak voor de pauze kreeg De Bataven het doelpunt waar de ploeg recht op had. Palm schoot raak: 3-1.

Na de pauze ging het doelpuntenfestijn verder. Wels kreeg een schot van Jos Fidom niet onder controle en Bjorn Bakker schoot de reboud binnen: 4-1. De Bataven gaf niet op en na een overtreding van MSC doelman Holterman op Aarntzen kon Palm vanaf 16 meter de 4-2 binnen schieten. De Bataven rekende daarna nog op een strafschop, maar de scheidsrechter zag niets in de buiteling van Palm. In de 81e minuut stelde Marcel Linthorst de zege voor MSC veilig door de 5-2 aan te tekenen. MSC meldde na de wedstrijd dit het 200e doelpunt van Linthorst was in een officiële wedstrijd in het eerste van MSC. Vlak voor tijd kopte Rob Aarntzen de 5-3 eindstand op het bord.

MSC passeerde De Bataven op de ranglijst in de hoofdklasse C. MSC staat na koploper Hercules en SWZ Sneek derde en De Bataven staat nu vierde.