Het eerste elftal van MSC heeft vanmiddag de eerste bekerwedstrijd in het seizoen 2021-2022 gewonnen. In Meppel werd vierdeklasser Tiendeveen met 6-0 verslagen. Die stand was bij rust al bereikt.

Een frank en vrij en vooral fris en aanvallend voetballend MSC nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Het was Soufiane El Kadouri die profiteerde van slecht uitverdedigen aan de kant van de tegenstander: 1-0. Niet veel later scoorde Soufiane opnieuw. En na een kwartier was zijn echte hattrick een feit. Op aangeven van Björn Lefferts scoorde hij zijn derde van de middag. Tussendoor kregen ook andere spelers nog kansen, maar gescoord werd er niet. Met zijn vierde van de middag deed Soufiane het na 26 minuten nog maar eens voor.  Björn Lefferts en Yves Spruijt hadden het voorbeeld van Soufiane goed in zich opgenomen en scoorden voor rust de 5-0 en 6-0.

Na rust kwam er een ander MSC binnen de lijnen. Trainer Bernard Koning voerde een aantal wissels door en ook zijn collega-trainer van Tiendeveen deed dat. Ook na rust bleef MSC sterker. Het kreeg ook voldoende kansen om te scoren, maar deed dat niet meer. Zo werd de ruststand ook de eindstand. Komende zaterdag wacht MSC 1 een nieuwe uitdaging. Het gaat dan op bezoek bij zaterdag derdeklasser ZZVV in Zuidwolde. Aanvang 14.30 uur. ZZVV speelde vandaag overigens met 2-2 gelijk tegen SC Rouveen.

Foto’s: Christiaan Walstra