In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde MSC 1 zaterdag het eerste oefenduel op eigen terrein. Vierdeklasser SCN uit Nieuwlande was de tegenstander.

Voor velen betekende het duel tegen SCN de ‘echte vuurdoop’ voor eigen publiek. Zoals bekend is de selectie tov. het afgelopen seizoen zowel kwantitatief als kwalitatief behoorlijk versterkt. Er is dus meer keuze én meer kwaliteit. Tegen zaterdag 4e klasser SCN bracht trainer Bernard Koning een ‘herkenbaar MSC’ basiselftal binnen de lijnen. Met daarin plaats voor zeker vier spelers die jaren geleden hun voetbalcarrière zijn gestart bij de Ukkies van ‘voetbalmeester’ Marius.

Met routinier Marc Holterman in het doel, de uit de Jo19 overgekomen Hajo van der Helm jr. op linksback, de ‘oude rotten’ aanvoerder Tim Veenema en Rik Joustra (terug op het oude nest) in het centrum, Jort Veelo (ook uit JO19) op rechtsback, Yves Spruijt, Jesse Bakker (ook uit JO19), Lotfi Elkhatari (ook uit JO19), Sven Lefferts en Soufiane Elkadouri in de basiself startte MSC aan het duel tegen het fysiek sterke SCN uit Nieuwlande dat getraind wordt door oud MSC-trainer Bart Smid. In een gelijkopgaande 1e helft kreeg MSC een aantal behoorlijke kansen maar de wit-zwarten scoorden niet. Ook SCN was een paar keer dichtbij de openingstreffer, maar trof ook geen doel.

Na rust voerde Koning een aantal wissels door en verschenen onder meer Hidde Bakker, Joshua Stekelenburg (JO19-1), Bjorn Lefferts en Dave Everts (ook JO19-1) binnen de lijnen. MSC raakte beter in de wedstrijd maar kwam wel op achterstand. De scheidsrechter wuifde halverwege de SCN-helft een overtreding op Jort Veelo weg. SCN kreeg zo de bal in bezit. Een diepe bal volgde en de snelle SCN-spits was Holterman ook te snel af en scoorde 0-1. Voor MSC het sein om de zaken nog energieker aan te pakken. Dit resulteerde in een snelle gelijkmaker van wie anders dan Bjorn Lefferts. Toen ook Tim Veenema scoorde was de ban gebroken. Uiteindelijn was het Dave Everts die de eindstand op 3-1 bracht. Al met al een hoopvolle opening van een naar verwachting mooi seizoen waar onze Leo de Harder weer veel prachtige foto’s gaat maken!

MSC speelt zaterdag weer thuis. Om 14.30 uur is dan Tiendeveen de 1e tegenstander in de bekercompetitie.